Projecten

Een selectie uit de projecten

die mede mogelijk gemaakt zijn door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Projecten 2022

Onderstaand treft u een aantal projecten aan waaraan Stichting Nut Heerhugowaard een bijdrage ter beschikking heeft gesteld.


Esposa de Noord

Wensen in vervulling 2022
Tijdens de Wensboomdag op zondag 19 december 2021 zijn er weer heel veel wensen in de Wensboom gehangen, maar dit jaar zijn er ook een hoop diensten aangeboden. Hoe mooi is het om een wens te vervullen door iemand die een dienst heeft aangeboden. Dat maakt de slogan “Voor De Noord door De Noord” alleen maar mooier! De wensen voor 2022 zijn mede in vervulling gegaan door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Toerclub Omni Sport bestaat 50 jaar

‘Als je Noord-Holland écht wil leren kennen, stap dan eens op de toerfiets’

HEERHUGOWAARD – Fietsen is een prachtige en gezonde sport. Laat de heren Wen Ganzevoort en Kees Mertens aan het woord en het enthousiasme om een stuk te fietsen groeit met de minuut. Dit jaar viert de Waardse Toerclub Omnisport haar vijftig jarig jubileum en worden er weer mooie fietstochten gereden. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard


The Herons honk- en softbalvereniging

Stichting Nut Heerhugowaard heeft bijgedragen aan de nieuwe dug-outs en de aanschaf van zonnepanelen die in de loop van 2022 zullen worden geplaatst bij de accommodatie van de honk en softbalvereniging The Herons.


Bevrijdingspop Dijk en Waard 2022

Vrijheid gevierd tijdens bevrijdingspop!

Wat een geweldige sfeer tijdens het Bevrijdingspopfestival in de gemeente Dijk en Waard. Het goede weer was van de partij en doordat de mensen er allemaal zin in hadden zorgden dit voor een geweldige sfeer en mengeling van jong en oud op het Raadhuisplein. Onder het genot van livemuziek kon er gegeten, gedronken en gedanst worden.

Het was een groot succes waar veel mensen op afkwamen en wat zeker voedingsbodem biedt om volgend jaar het evenement wederom te organiseren. Door de sponsoring van de gemeente Dijk & Waard, Stichting Nut en diverse sponsors was het evenement gratis te bezoeken.


Opera Avanti

Waan je in Weense sferen!
Wiener Operette Melange

Twee jaar na het succesvolle Wien Nur Du Allein dompelt Opera Avanti je dit seizoen opnieuw volledig onder in Weense sferen met een nieuwe selectie van de bekendste Weense operettecomponisten, waaronder Stolz, Strauss, Kálmán en Lehár. Een mooi optreden in theater Cool mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut.


Nut/Omni Fietstocht Heerhugowaard 11 juni 2022

De derde editie van de Nut Omni fietstocht is gehouden op zaterdag 11 juni en het was wederom een groot succes.

Mooi weer ditmaal en er hebben maar liefs 920 fietsers meegedaan aan de Nut Omni fietstocht en 94 verschillende stichtingen en verenigingen uit Heerhugowaard hebben hun clubkas met maximaal €400,- weten te spekken. Bij roeivereniging Ossa was de stempel en koffie stop met overheerlijke gevulde koeken. Dank allen ook alle vrijwilligers die er voor gezorgd hebben dat deze dag zo goed is verlopen en alle fietsers voor jullie enthousiaste deelname en hopelijk tot volgend jaar!


’t Kruis Bruist

Zoals gebruikelijk viert buurtschap ’t Kruis in Heerhugowaard in het derde weekend van juli ’t Kruis Bruist: een mix tussen een kermis en festival, met sociale, sportieve en gezellige activiteiten voor jong en ouder op ijsbaan ’t Kruis aan de Jan Glijnisweg. Van vrijdag 15 juli tot en met zondag 17 juli staan er kermisattracties, op zaterdag en zondag zijn er kinderspelen, een Beach handbaltoernooi en een vijf-tegen-vijf voetbalcompetitie. Op alle dagen is er livemuziek. ‘’t Kruis Bruist’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.

Het Coronavirus houdt helaas nog steeds Nederland in zijn greep zo ook de eerste helft van het jaar 2021. Een tweede gedeeltelijke lock-down en het vaccineren moeten de besmettingsaantallen nu naar beneden brengen, waaronder een van de maatregelen de ingestelde avondklok. Doordat voor vele verenigingen hierdoor de beperkingen al meer dan een jaar gelden heeft Stichting Nut een Covid 19 bijdrage actie in het leven geroepen. 


COVID 19 bijdrage voor Heerhugowaardse verenigingen 

Stichting Nut steunt verenigingen met een bijdrage. Verenigingen uit Heerhugowaard opgelet! Stichting Nut helpt jullie in deze lastige Coronacrisis. Hoe? Door een bijdrage over te maken voor in de clubkas. Heerhugowaard heeft prachtige verenigingen en die moeten blijven bestaan. Stichting Nut wil hierbij helpen en nodigt verenigingen uit, om zich aan te melden voor een eenmalige COVID 19 bijdrage. 


V.V. Reiger Boys 

Vervanging 12 pupillen doeltjes mede mogelijk gemaakt door Stichting Nut Heerhugowaard 

De pupillendoeltjes van circa 15 jaar oud waren aan hard vervanging toe na al meerdere keren te zijn opgelapt door de MOT. Inmiddels zijn 12 nieuwe pupillen doeltjes gearriveerd en in gereedheid gebracht. 

Onze bijzondere dank gaat uit naar de stichting Nut Heerhugowaard die de aanschaf van de pupillen doeltjes door hun bijdrage mede mogelijk hebben gemaakt. Als blijk van herkenning en waardering hebben we de pupillendoeltjes dan ook voorzien van een sticker van de stichting Nut Heerhugowaard.


Tefredo’s Talenten Spektakel 2021 

Het zit erop!! Het Tefredo’s Talenten Spektakel 2021 was een groot succes! En mede dankzij jullie financiële ondersteuning. Alles zat mee de afgelopen week! Het weer was precies goed: een beetje zon, weinig regen en wind, de opkomst, enzovoort. We hebben zoveel pareltjes voorbij zien komen! Daar kunnen we weer een jaar op teren. Nogmaals ontzettend bedankt namens mijn Dreamteam Tefredo: Danique, Kevin, Ronald, Joris, Twan en Lott. 


Tas Heerhugowaard eerste editie Mixtream4Kids 

Wat een succes was de eerste editie van Mixtream4Kids, door de Corona wetgeving anders dan gehoopt, maar mooier dan verwacht en fijner dan gedacht. Iedereen die er was bedankt voor het vertrouwen. Alle kinderen, artiesten en vrijwilligers die er voor gingen dit jaar hebben aangegeven dat ze er volgend jaar weer bij willen zijn en dat lijkt ons een mooi startpunt om er voor te gaan maar dan hopelijk op het Mixtream festivalterrein een dag voor de grote broer. We gaan ervoor! Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard. 


Actie voor ouderen van Wonen Plus Welzijn op 5 mei een groot succes!

Onze blij-maak actie voor ouderen van Wonen Plus Welzijn op een wel heel bijzondere Bevrijdingsdag. “75 jaar vrijheid in deze bijzondere tijd. Wonen Plus Welzijn is er voor u, ook nu.” Met deze tekst op een handgeschreven kaart door vrijwilligers van Museum Broekerveiling gingen de vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn Heerhugowaard en Langedijk op Bevrijdingsdag op pad om ouderen te trakteren op een oranje gebakje. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Senioren smullen van gerookte paling en palingpop tijdens visjesdagen 

Senioren smulden woensdag 18 en donderdag 19 augustus tijdens de jaarlijkse Gouden Dagen visjesdagen van vers gerookte paling bij woonzorgcentrum de Raatstede en Hugo Waard. Net als vorig jaar gaf palingroker Cor Bart uit Enkhuizen een demonstratie palingroken op het terras. Zangeres Wendy Molee en dj Sas verzorgden op beide dagen een spetterend muziekoptreden. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.  


COVID – 19

Het jaar van het Coronavirus, dat de hele wereld in zijn greep houdt. In maart 2020 was er sprake van een pandemie en zijn we in Nederland in een gedeeltelijke Lock Down gegaan.  In de zomerperiode ging het goed met de aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames in Nederland. Maar in het najaar grijpt het Coronavirus weer om zich heen. Hierdoor hebben vele geplande projecten, waar reeds een subsidie voor was toegekend door Stichting Nut, helaas geen doorgang kunnen vinden.


Scouting Angela viert haar 75 jarig bestaan

Scouting Angela is jarig! Op vrijdag 17 januari was de opening van het 75ste jaar. Dit is gevierd met een nieuwjaarsborrel met alle leden en vrijwilligers. Scouting Angela zal gedurende het hele jaar nog meer activiteiten organiseren, dit mede dankzij een bijdrage van Stichting Nut. Stichting Nut wenst scouting Angela nog veel succes met alle activiteiten die dit jaar nog zullen volgen voor het 75 jarig jubileum!


Volendams Opera Koor komt naar Heerhugowaard

Zondag 1 maart was het zover het Volendams Opera Koor onder leiding van dirigent Peter Schlamilch gaf een uitvoering exclusief voor de Waardse senioren in kunst- en cultuurcentrum Cool. Gouden Dagen Heerhugowaard heeft dit koor weten te strikken voor een concert. Ook soliste en sopraan Aylin Sezer maakte haar opwachting en zorgde met haar bijzondere stemgeluid gegarandeerd voor kippenvel-momenten. Er waren 500 senioren uit Heerhugowaard bijeen die genoten hebben van 100 in Volendammer kostuum uitgedoste koorleden en sopraan Aylin. Gouden Dagen zet zich in voor eenzame ouderen en streeft naar een betere kwaliteit van leven. Deze uitvoering van het Volendams Opera Koor is mede mogelijk gemaakt door Stichting Nut Heerhugowaard.


Stichting 4 en 5 mei schenkt oorlogsboek aan Waardse scholen

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Omdat ook toekomstige generaties niet mogen vergeten hoe belangrijk vrijheid is en dat het niet vanzelfsprekend is dat ze kunnen doen en laten wat ze willen, is er in Heerhugowaard de Stichting 4 en 5 mei die de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en de viering van de vrijheid warm houdt. Dat doet zij dit jaar onder meer met het aanbieden van een bijzonder jeugdboek aan de Heerhugowaardse scholen. De Jongen van de Slagerij. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Heerlijke appeltaarten voor de Voedselbank in  Heerhugowaard

Stichting Nut, Broekerveiling en Voedselbank,

Ja, wat hebben de Stichting Nut, de Broekerveiling en de Heerhugowaardse voedselbank nu eigenlijk met elkaar te maken.

Het kan soms raar lopen. Ben je op het juiste moment op de juiste plaats dan kunnen er soms kleine wondertjes gebeuren. De stichting Nut te Heerhugowaard had vernomen dat de Broekerveiling als museum maar ook het restaurant i.v.m. de Corona crisis moest sluiten. De koks van het restaurant hadden dus ook niets meer te doen. Dat leidde tot een samenwerking en de met behulp van vele vrijwilligers die appels gingen schillen, taarten gingen bezorgen enz., werden er appeltaarten gebakken en rondgedeeld aan de cliënten van de Voedselbank, afdeling Heerhugowaard.

In deze moeilijke en bijzondere tijd een mooie opkikker.

Vanmorgen werden er 75 heerlijk versgebakken appeltaarten met slagroom bezorgd bij het uitdeel centrum achter het Kunst kerkje aan de Stationsweg te Heerhugowaard.


Actie voor ouderen van Wonen Plus Welzijn op 5 mei een groot succes!

Onze blij-maak actie voor ouderen van Wonen Plus Welzijn op een wel heel bijzondere Bevrijdingsdag. “75 jaar vrijheid in deze bijzondere tijd. Wonen Plus Welzijn is er voor u, ook nu.” Met deze tekst op een handgeschreven kaart door vrijwilligers van Museum Broekerveiling gingen de vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn Heerhugowaard en Langedijk op Bevrijdingsdag op pad om ouderen te trakteren op een oranje gebakje. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Paling en muziek voor senioren

Vis & feest! Paling en muziek! Dat waren de ingrediënten van de Gouden Dagen Visjesdagen 2020! Op woensdag 19 en donderdag 20 augustus trakteerde Gouden Dagen Heerhugowaard in samenwerking met Stichting Nut de senioren van Pieter Raat woonzorgcentra De Raatstede en Hugo-Waard de bewoners op een overheerlijke paling. Vers gerookt door Cor Bart. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Kerstpakketten voor de Voedselbank in Heerhugowaard

Stichting Nut schenkt alle klanten van de voedselbank Heerhugowaard een goed gevuld kerstpakket in deze Coronatijd. In totaal gaat het om zo’n zeventig pakketten die verzorgd worden door Party Garden Catering.

COVID – 19

Het jaar van het Coronavirus, dat de hele wereld in zijn greep houdt. In maart 2020 was er sprake van een pandemie en zijn we in Nederland in een gedeeltelijke Lock Down gegaan.  In de zomerperiode ging het goed met de aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames in Nederland. Maar in het najaar grijpt het Coronavirus weer om zich heen. Hierdoor hebben vele geplande projecten, waar reeds een subsidie voor was toegekend door Stichting Nut, helaas geen doorgang kunnen vinden.


Scouting Angela viert haar 75 jarig bestaan

Scouting Angela is jarig! Op vrijdag 17 januari was de opening van het 75ste jaar. Dit is gevierd met een nieuwjaarsborrel met alle leden en vrijwilligers. Scouting Angela zal gedurende het hele jaar nog meer activiteiten organiseren, dit mede dankzij een bijdrage van Stichting Nut. Stichting Nut wenst scouting Angela nog veel succes met alle activiteiten die dit jaar nog zullen volgen voor het 75 jarig jubileum!


Volendams Opera Koor komt naar Heerhugowaard

Zondag 1 maart was het zover het Volendams Opera Koor onder leiding van dirigent Peter Schlamilch gaf een uitvoering exclusief voor de Waardse senioren in kunst- en cultuurcentrum Cool. Gouden Dagen Heerhugowaard heeft dit koor weten te strikken voor een concert. Ook soliste en sopraan Aylin Sezer maakte haar opwachting en zorgde met haar bijzondere stemgeluid gegarandeerd voor kippenvel-momenten. Er waren 500 senioren uit Heerhugowaard bijeen die genoten hebben van 100 in Volendammer kostuum uitgedoste koorleden en sopraan Aylin. Gouden Dagen zet zich in voor eenzame ouderen en streeft naar een betere kwaliteit van leven. Deze uitvoering van het Volendams Opera Koor is mede mogelijk gemaakt door Stichting Nut Heerhugowaard.


Stichting 4 en 5 mei schenkt oorlogsboek aan Waardse scholen

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Omdat ook toekomstige generaties niet mogen vergeten hoe belangrijk vrijheid is en dat het niet vanzelfsprekend is dat ze kunnen doen en laten wat ze willen, is er in Heerhugowaard de Stichting 4 en 5 mei die de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en de viering van de vrijheid warm houdt. Dat doet zij dit jaar onder meer met het aanbieden van een bijzonder jeugdboek aan de Heerhugowaardse scholen. De Jongen van de Slagerij. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Heerlijke appeltaarten voor de Voedselbank in  Heerhugowaard

Stichting Nut, Broekerveiling en Voedselbank,

Ja, wat hebben de Stichting Nut, de Broekerveiling en de Heerhugowaardse voedselbank nu eigenlijk met elkaar te maken.

Het kan soms raar lopen. Ben je op het juiste moment op de juiste plaats dan kunnen er soms kleine wondertjes gebeuren. De stichting Nut te Heerhugowaard had vernomen dat de Broekerveiling als museum maar ook het restaurant i.v.m. de Corona crisis moest sluiten. De koks van het restaurant hadden dus ook niets meer te doen. Dat leidde tot een samenwerking en de met behulp van vele vrijwilligers die appels gingen schillen, taarten gingen bezorgen enz., werden er appeltaarten gebakken en rondgedeeld aan de cliënten van de Voedselbank, afdeling Heerhugowaard.

In deze moeilijke en bijzondere tijd een mooie opkikker.

Vanmorgen werden er 75 heerlijk versgebakken appeltaarten met slagroom bezorgd bij het uitdeel centrum achter het Kunst kerkje aan de Stationsweg te Heerhugowaard.


Actie voor ouderen van Wonen Plus Welzijn op 5 mei een groot succes!

Onze blij-maak actie voor ouderen van Wonen Plus Welzijn op een wel heel bijzondere Bevrijdingsdag. “75 jaar vrijheid in deze bijzondere tijd. Wonen Plus Welzijn is er voor u, ook nu.” Met deze tekst op een handgeschreven kaart door vrijwilligers van Museum Broekerveiling gingen de vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn Heerhugowaard en Langedijk op Bevrijdingsdag op pad om ouderen te trakteren op een oranje gebakje. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Paling en muziek voor senioren

Vis & feest! Paling en muziek! Dat waren de ingrediënten van de Gouden Dagen Visjesdagen 2020! Op woensdag 19 en donderdag 20 augustus trakteerde Gouden Dagen Heerhugowaard in samenwerking met Stichting Nut de senioren van Pieter Raat woonzorgcentra De Raatstede en Hugo-Waard de bewoners op een overheerlijke paling. Vers gerookt door Cor Bart. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Kerstpakketten voor de Voedselbank in Heerhugowaard

Stichting Nut schenkt alle klanten van de voedselbank Heerhugowaard een goed gevuld kerstpakket in deze Coronatijd. In totaal gaat het om zo’n zeventig pakketten die verzorgd worden door Party Garden Catering.

Mastreechter Staar treedt op in Cool Gouden Dagen

Ze zijn bekend van hun optredens in binnen- en buitenland, van radio en televisie en van hun optredens met Andre Rieu. Van hun opera’s en operettes, religieuze werken en “de Twaalf Rovers”. De koninklijke zangvereniging Mastreechter Staar is een genot om naar te luisteren, aldus de kenners. Gouden Dagen Heerhugowaard heeft dit mannenkoor weten te strikken voor een fantastisch concert op zondag 17 maart in Cool kunst en cultuur.

Het was een daverend optreden, binnen de kortste keren was de zaal dan ook uitverkocht.

Genieten van het begin tot het einde, met hele herkenbare liederen. Dit optreden van de Mastreechter Staar is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


100 jarig bestaan Heerhugowaards Gemengd Koor

Op 13 februari jl. vierde het Heerhugowaards Gemengd Koor het 100-jarig bestaan. Ter ere van dit jubileum werd er een jubileumconcert gegeven op zaterdagavond 30 maart in de Ontmoetingskerk aan de Middenweg in Heerhugowaard. Onder leiding van dirigent Alexandre Pavloff en in samenwerking met pianist Annemarie Ruiters en het dagorkest Zaanstreek werd er een prachtig programma ten gehore gebracht. Soliste Joke Oud was te horen met het nummer Barcarolle.

Het was een prachtige muzikale avond echt genieten. Nogmaals van harte gefeliciteerd met het 100 jarig bestaan namens Stichting Nut Heerhugowaard.


Popkoor Popcorn bestaat 25 jaar

In basisschool De Boomladder werd een jubileum uitvoering gegeven op 6 en 7 april. Onder leiding van Rens Boerke werden verschillende populaire popnummers ten gehore gebracht. Het was een hele mooie avond. Na 25 jaar was de piano van Popkoor Popcorn aan vervanging toe, mede door een bijdrage van Stichting Nut kon nog net voor dit jubileumconcert de nieuwe piano worden aangeschaft.

Stichting Nut Heerhugowaard wenst Popkoor Popcorn veel succes!

 


Brassica Musicals swingt Heerhugowaard van zijn stoel met Zorro

Brassica Musicals zette Cool kunst en cultuur een weekend lang in vuur en vlam met de spetterende musical ‘Zorro’. Onder bezielende leiding van regisseur Ineke de Geus, muzikaal leider Gerbrand van Kolck en choreografe Sanne Ooms wist de Heerhugowaardse voor driemaal een volle zaal het verhaal over de rebelse Don Diego de la Vega (Wesley Lont), die zijn jeugdliefde Luisa (Daphne Dekker) uit het oog verliest als hij naar Spanje wordt gestuurd, nieuw leven in te blazen. De musical Zorro is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Tafeltennisvereniging DOV bestaat 50 jaar!

Op 1 april 1969 werd tafeltennisvereniging Door Oefening Vaardig opgericht. De feestcommissie heeft een mooi programma samengesteld om het 50 jarig jubileum te vieren. De komende maanden bruist het bij DOV met als toegift de Buurtdag met tafeltennis speeltuin en demonstraties. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Opera Avanti met de voorstelling ‘O Sole Mio’

Drie tenoren zingen een Napolitaans programma in Cool Heerhugowaard. ’O sole mio’, ’Torne a surriento’, ’Vieni sil mar’, ’Santa Lucia’ en meer van de bekendste Italiaanse liederen passeren zondagmiddag 15 september de revue in Cool in Heerhugowaard. Opera Avanti brengt dan een Napolitaans programma met in de schijnwerpers drie tenoren, Willem van der Heyden, Adrian Strooper en Kudai Bergen. De opera ‘O sole mio’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Speel-O-Theek de Zusjes!

Zoals u bij een bibliotheek boeken leent, kunt u bij een spelotheek speelgoed lenen. Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Door bij ons te lenen kunnen kinderen speelgoed uitproberen dat aansluit bij hun ontwikkeling. Spelenderwijs ontdekt uw kind de wereld!

Speel-O-Theek de zusjes is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Gymvereniging SiU 100 jarig bestaan

In 2019 bestaat gymvereniging SiU Heerhugowaard 100 jaar. Dit wordt aan het einde van het drukke turnseizoen gevierd met een feestelijk jubileumweekend in de Waardergolf. Op zaterdag 29 juni vindt er een spetterende jubileumshow plaats waarin alle disciplines van de vereniging aan bod komen; turnen, acrogym en trampolinespringen.100 jaar bestaan, dat vroeg natuurlijk om een spetterende show! Op 29 en 30 juni 2019 werd de Waardergolf omgebouwd tot een waar jubileumparadijs. Wat hebben wij en jullie genoten van alle artiesten die een geweldige show hebben neergezet. Dit feestelijke jubileumweekend is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Forum II Viva Zorggroep Heerhugowaard

Een blij Forum..
Afgelopen zaterdag werd er voor op het parkeerterrein van het Forum een kofferbakmarkt gehouden Uiteindelijk was de opbrengst van deze dag bestemd voor de BeleefTV.
Maar afgelopen woensdag werden wij gebeld door Stichting NUT uit Heerhugowaard, dat zij ons de BeleefTV schenken.
Wij zijn hier ontzettend blij mee…!
Een grote aanvulling op onze dagbesteding. Wij willen iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze dag.
De vrijwilligers, Sponsoren, stagiaires en collega’s die buiten hun werktijd om kwamen helpen.
De familie Koper, die in alles aanreiken en meedenken.
En uiteraard Stichting NUT die ons de BeleefTV schenkt..

Duizendmaal Dank..!


Nut/Omni Fietstocht 2019

 

Voor de 2e maal is op zaterdag 15 juni de Nut/Omni fietstocht gereden in en om Heerhugowaard.

De weergoden waren ditmaal niet zo gunstig gezind, het regende pijpenstelen bij de start om 9.30. Wethouder Valent ging desondanks in regenkleding gehuld als eerste van start. Zij fietste voor het goede doel Walking Football SVW ’27. Gelukkig klaarde het later op de dag op en hebben toch nog 732 deelnemers, van 76 verschillende verenigingen genoten van de fietstocht. Er was een stempel en koffie pauze ingelast bij Roeivereniging Ossa waar de Barber Singers stonden te zingen. Ditmaal was de mooie fietsroute uitgepeild met routebordjes door fietsvereniging Omnisport. Bij de start en finish zorgde de fanfare Hou en Trouw voor de sfeer. We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement waarbij Stichting Nut het Heerhugowaardse verenigingsleven heeft ondersteund. Iedere fietser ontvangt €30,- voor zijn of haar vereniging met een maximum van €300,- per vereniging.

Westlands Mannenkoor in Cool georganiseerd door Gouden Dagen Heerhugowaard

Het concert van het Westlands Mannenkoor was een groot succes! Met maar liefst 480 bezoekers was de zaal compleet uitverkocht. Het optreden van het koor, dat uit 120 mannen bestaat, was strak georganiseerd door Gouden Dagen Heerhugowaard en mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van Stichting NUT. Voormalig burgemeester van gemeente Heerhugowaard Han ter Heegde en huidige voorzitter van het landelijke bestuur van Gouden Dagen opende het concert met een mooie dankbetuiging aan Stichting NUT, Gouden Dagen, het Westlands Mannenkoor, de medewerkers van Cool en alle vrijwilligers die het concert met elkaar mogelijk hebben gemaakt.


Tennisvereniging Heerhugowaard zet de volgende stap in verduurzamen, mede mogelijk gemaakt door Stichting NUT!

De verlichting van de twee tennishallen bij TV Heerhugowaard was sterk verouderd en hoognodig aan vervanging toe.Voor het bestuur een goede gelegenheid om de duurzaamheid gedachte binnen de vereniging verder handen en voeten te geven. Na de kantine was dit een goed moment om ook de tennishallen van LED verlichting te voorzien. Alle TL armaturen met 480 buizen zijn vervangen door LED verlichting. Zonder financiële hulp was dit niet mogelijk geweest. De Stichting Nut die maatschappelijke doelen in Heerhugowaard ondersteunt, als grote sponsor en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn ons zeer ter wille geweest. Op vrijdag 9 maart hebben wij in bijzijn van Margot van der Kemp en Nico Klaver van de Stichting Nut, de Led verlichting officieel in gebruik genomen.


Brassica Musicals scoort voltreffer met Titanic de musical

Op 13,14 en 15 april heeft er in theater Cool een musicalweekend plaatsgevonden. De musical Titanic werd door Brassica Musicals opgevoerd.Eigenlijk is het een ondankbare taak om een verhaal te moeten vertellen waarvan iedereen de afloop al weet. Ook zij die geen film of musical hebben gezien. Dat de Titanic aan het eind van het verhaal zinkt kan geen verrassing zijn. Toch lukt het Brassica Musicals om het publiek van begin tot eind te boeien en mee te nemen in dit epische verhaal.Brassica gooit vocaal de trossen los met musical Titanic, mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van o.a. Stichting Nut.


Op zaterdag 23 juni was het dan zover, de 1e editie van de Nut/Omni fietstocht!

 Ruim 800 deelnemers van 86 verschillende verenigingen of stichtingen uit Heerhugowaard gingen van start vanaf  tafeltennisvereniging D.O.V., voor hun 30 kilometer sponsorfietstocht. TC Omnisport had een leuke route uitgezet, met onderweg de nodige verkeersregelaars. De stempelpost was bij het Zakenstation, waar ook het kantoor van Stichting Nut is gehuisvest, hier stond de koffie klaar en de fanfare Hou en Trouw zorgde voor de muzikale opluistering! Vervolgens ging de route weer naar het eindpunt bij tafeltennisvereniging D.O.V.. Per vereniging of stichting kon maximaal €300,- bij elkaar gefietst worden voor de clubkas. Wethouder J. van der Starre heeft het startschot gegeven en na afloop een cheque van €300,- uitgereikt aan het goede doel: Revas  Showdown,  tafeltennis voor blinden en slechtzienden.  Stichting Nut kijkt terug op een zeer geslaagde fietstocht in de omgeving van het mooie Heerhugowaard.

      


Inrichten Multimediazaal “Het Oude Gemaal” (voorheen Poldermuseum)

In de expositieruimte van het museum is er nu dankzij een bijdrage van stichting Nut een “multimediale beleving” gerealiseerd, over de geschiedenis van onze miserabele polder zoals hij vroeger ook wel werd genoemd. Aan de hand van een tijdlijn wordt de geschiedenis van de Heerhugowaard door de eeuwen heen gepresenteerd. Van de onderwaterperiode in de IJstijd, bewoning op het veen in de Middeleeuwen tot de inpoldering van 1631 en de situatie heden ten dage. Het museum Het Oude Gemaal is hiermede klaar voor de toekomst.


Dromen, Denken, Durven, Doen

Gymvereniging SiU (Sport in Uitvoering) heeft een nieuwe trainingslocatie in gebruik genomen. Mede dankzij een bijdrage van stichting Nut is de nieuwe turnhal ingericht. Stichting Nut wenst alle leden van SiU heel veel succes en plezier met de nieuw verworven trainingslocatie!

Nieuwe opslagruimte voor Hugo Boys/Girls

Handbalvereniging Hugo Girls gaat samen met de voetbalvereniging Hugo Boys.De accommodatie het Dorpshuis zal hiervoor de nodige verbouwingen en aanpassingen ondergaan.In het kader van het samengaan is er ook een nieuwe opslagruimte voor Hugo Boys/Girls achter de tribune van Hugo Boys gerealiseerd. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


De Tovertafel

Bij Esde Reigersdaal is er voor het activiteitencentrum, locatie de waterkant, een Tovertafel aangeschaft. Er wonen ouder wordende clienten met een verstandelijke beperking. De Tovertafel is een spel dat lichtvoorwerpen projecteert op tafel of op de grond. Het is een interactief spel, als je de bewegende voorwerpen aanraakt gebeurt er iets mee. De rups wordt een pop en vervolgens vliegt er vlinder in de rondte. Clienten worden via de Tovertafel uitgedaagd om mee te doen en in beweging te komen. De Tovertafel is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Nut Heerhugowaard.


Stichting Nut Heerhugowaard gaat duurzaam

Voor alle huurwoningen van de Stichting Nut Heerhugowaard in de Noord, zijn er in de loop van2017 zonnepanelen op het dak geplaatst. Voor alle 17 huurwoningen op het Noordereiland in de Noord. In totaal zijn er 237 panelen geplaatst op de daken met een totale omvang van ca. 67,545 kWp. Door deze bijdrage draagt de Stichting Nut een steentje bij aan de duurzaamheid, door het opwekken van groene energie via de zonnepanelen.


Het Hertenkamp

Heerhugowaard ‘Wauw! Het dierenverblijf is schitterend en het park is prachtig.’ Met deze woorden begon Kees Tesselaar – voorzitter van Stichting Vrienden van het Hertenkamp Heerhugowaard – zijn speech ter gelegenheid van de Open Stal en de opening van het hertenkamp. Mede dankzij een bijdrage van de Stichting Nut is er een prachtig nieuw dierenverblijf gerealiseerd in Heerhugowaard.

Opening dependance ’t Praethuys in Heerhugowaard

Op 12 november 2016 is de dependance van ’t Praethuys in Heerhugowaard officieel geopend door burgemeester Han ter Heegde gevestigd in het pand van Ann Taveirne, praktijk voor fysiotherapie. ’t Praethuys œvoor Mensen met Kanker en hun Naasten.
Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Nut Heerhugowaard.


Artotheek wordt Kunstkerk

De Artotheek heeft een nieuw onderkomen in de gereformeerde kerk aan de Stationsweg.De Stationskerk is de nieuwe opvallende locatie van de Artotheek Heerhugowaard.Per 1 april is de naam veranderd naar Kunstkerk Heerhugowaard.Hier kan men kunst lenen en is er een wisselende collectie te zien. Inspirerende kunst voor thuis of op het werk. Er worden cursussen en lezingen gehouden.Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Nut Heerhugowaard.


Volendams Opera Koor in theater Cool

Geniet met Gouden Dagen van het Volendams Opera Koor. Na 65 jaar staat het Volendams Opera Koor nog steeds aan de top in Nederland. Het koor o.l.v. Peter Schlamilch is samengesteld uit ongeveer 100 mannen en vrouwen die in hun kleurrijke en traditionele kostuum het zingen tot hun grootste hobby hebben gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Nut Heerhugowaard.